A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Побузької селищної ради Голованівського району Кіровоградської області

Онлайн-курс практичних аспектів впровадження вимог харчового законодавства у харчоблоках закладів освіти

Дата: 04.12.2023 09:00
Кількість переглядів: 19

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 27.10.2023 № 990-р “Про схвалення Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації у 2023-2024 роках”, пункту четвертого протоколу наради, яка була проведена 13 листопада 2023 року під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та за участю першої леді України Зеленської О.В., щодо реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року, схваленою розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27.10.2023 № 990-р, відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 24.11.2023 № 1/18604-23 “Про надання інформації”, листа департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної військової адміністрації від 24.11.2023 № 1/18604-23 “Про надання інформації”, відділ ОКМС Побузької селищної ради повідомляє про наступне.

Мінагрополітики за підтримки Держпродспоживслужби, проєкту EU4SaferFood ініціювало розробку навчального онлайн-курсу практичних аспектів упровадження вимог харчового законодавства у харчоблоках закладів освіти.

Зазначений онлайн-курс складається з базового курсу “Практичні аспекти виконання закладами освіти вимог харчового законодавства” та поглибленого курсу “Впровадження у харчоблоках закладів освіти процедур, заснованих на принципах НАССР”.

Зважаючи на необхідність безперервного отримання знань та підвищення рівня кваліфікації осіб, відповідальних за організацію харчування здобувачів освіти в закладах освіти, просимо провести інформаційну кампанію з метою забезпечення проходження зазначеного курсу засновниками та керівниками закладів освіти; працівниками, які відповідають за розробку та впровадження процедур на основі принципів системи НАССР у закладах освіти; персоналу, який обробляє, готує або подає їжу учасникам освітнього процесу в шкільних їдальнях та в закладах дошкільної освіти, а також в інших установах, призначених для дитячого харчування.

Реєстрація на курс здійснюється за посиланням: https://prometheus.org.ua/.../course-v1:Prometheus+HACCP… 

Додатково нагадуємо, що в Україні з грудня 2021 року розпочала роботу платформа про здорове харчування у школах «Знаїмо» – https://znaimo.gov.ua/ Вона є частиною реформи системи шкільного харчування, яка відбувається в Україні за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Платформа містить всю ключову інформацію про реформу, нормативно-правову базу, навчальні матеріали, підказки про реформу тощо. Основне завдання платформи – інформувати освітніх управлінців, керівників закладів освіти, педагогів та батьків про зміни в системі харчування та найкращі практики організації харчування у школах.

Фото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень